🚚 Livrare gratuita la comenzi de peste 300RON ! Voucher🎫 20RON CADOU daca te abonezi la NEWSLETTER!

Care sunt beneficiile atunci când ai un animal de companie?

Care sunt beneficiile atunci când ai un animal de companie?
Animalele de companie sunt o parte atât de importantă (și adorabilă!) a vieții noastre. Au multe forme și dimensiuni - câini, pisici, hamsteri, păsări sau orice alt însoțitor drăguț - dar indiferent de tipul de animal, sunt creaturi vii capabile să construiască legături cu oamenii. De fapt, mulți oameni își văd animalele de companie ca pe o parte a familiei lor! Se estimează că aproximativ 70% dintre gospodării au cel puțin un animal de companie, iar 90% dintre oameni văd animalele de companie ca parte a familiei.

Ca orice alt membru al familiei, animalele de companie pot avea un impact mare asupra dezvoltării copilului. O relație pozitivă cu un animal de companie poate ajuta copiii cu domenii precum abilitățile socio-emoționale și motorii.


Aflați mai multe despre beneficiile de a avea un animal de companie pentru dezvoltarea copilului!


Social-emoțional

Ai fost vreodată întâmpinat de o coadă mișcătoare sau de un mieunat dulce și toate grijile tale se topesc? Indiferent de vârsta ta, animalele de companie pot avea un impact uriaș asupra sănătății tale socio-emoționale!
A avea un animal de companie vine cu atât de multe beneficii socio-emoționale pentru copii. Relațiile pozitive cu animalele de companie ale familiei, cum ar fi pisicile sau câinii, pot crește stima de sine și încrederea copilului. Participarea la rutine precum plimbarea câinelui sau hrănirea peștilor le poate da un sentiment de responsabilitate. Și jocul cu prietenul lor blănos poate reduce stresul și anxietatea. Copiii învață, de asemenea, cum să „hrănească” atunci când au grijă de un animal de companie, care este actul de a avea grijă de ceilalți. Prin hrănirea și ajutând să aibă grijă de animalul lor de companie, ei învață să formeze o relație de încredere, care este o parte importantă a dezvoltării socio-emoționale.


Motrică și Joacă

Animalele de companie au multă energie, așa că pot fi o modalitate excelentă pentru copii de a face activitate fizică! De la târât împreună până la o plimbare sau o baie, animalele de companie precum câinii trebuie să se miște în fiecare zi, iar copiii pot face parte din asta. Aceasta nu este doar o modalitate grozavă de a vă mișca, ci și pentru copiii de a practica jocul nestructurat.


Comunicare

A vorbi cu animalul tău de companie îl ajută pe bebeluș doar privind și învățând. În curând, vor învăța și modalitățile speciale de a comunica cu ei! De asemenea, copiii învață de la animalele de companie indicii nonverbale și importanța comunicării nonverbale. Animalele de companie pot fi, de asemenea, subiecte grozave, deoarece copiii învață noi abilități de comunicare. De exemplu, pot exersa citirea animalelor lor de companie (chiar dacă nu înțeleg povestea!).


Senzorial

Interacțiunea cu animalele de companie oferă multe experiențe senzoriale noi! De la atingerea blănii până la urmărirea lor mișcându-se și interacționând, animalele de companie deschid o cu totul nouă lume senzorială.

În timpul jocului cu animalele de companie, copiii învață să-și folosească echilibrul și simțurile de conștientizare a corpului. Ei învață să aplice diferite tipuri de atingere în funcție de animal. De exemplu, copiii vor învăța să aibă o atingere mai ușoară cu animale mai delicate precum iepurii sau pisicile, în comparație cu un câine sau un cal.


Funcție executivă

Sunt multe care trebuie să aibă grijă de un animal de companie. Pe măsură ce copiii cresc, ei își pot asuma unele dintre aceste responsabilități și pot începe să stabilească o rutină pentru a ajuta cu animalul de companie. Rutinele sunt o modalitate excelentă de a consolida abilitățile funcției executive. În plus, este posibil ca aceștia să fie nevoiți să rezolve probleme în timp ce ajută sau se joacă cu animalul lor de companie dacă apar probleme neașteptate. De exemplu, ce se întâmplă dacă Rex nu vrea să meargă astăzi? De ce ar fi asta? Și ce poți face ca să te joci cu Rex? Totul este o modalitate excelentă de a pune în funcțiune aceste abilități ale funcției executive!
 


Dar stați? Există și mai multe beneficii!

Animalele de companie pot ajuta și cu:
  • Construirea legăturilor de familie. Când familiile se joacă împreună cu animalul lor de companie, ele se leagă și au o experiență comună pozitivă.
  • Predarea lecțiilor de viață. Animalele de companie sunt creaturi vii care îi învață pe copii despre subiecte precum nașterea, sănătatea și îmbătrânirea.
  • Responsabilitatea învățării. Animalele depind de noi pentru a le hrăni, a le spăla, a le plimba și multe altele! Copiii își pot asuma unele dintre aceste sarcini și pot învăța ce înseamnă să fii responsabil.
  • Respect pentru ființe vii. Chiar dacă arată și acționează diferit față de noi, animalele de companie sunt animale vii pe care copiii pot învăța să le respecte și să le îngrijească.
  • Dezvoltare cognitivă. Unele studii au indicat o corelație pozitivă între dezvoltarea creierului și creșterea cu un animal de companie.
  • Tratament terapeutic. Unii câini foarte dresați pot lua parte chiar și la Terapia asistată de animale (TAA), care este o formă de terapie care utilizează animale în tratament pentru a îmbunătăți funcționarea socială, cognitivă, motrică și emoțională.

Dacă vă gândiți să aveți un animal de companie în familie sau aveți deja unul, iată câteva sfaturi pentru siguranță pe care trebuie să luați în considerare:
  • Asigurați-vă că faceți controale pentru animalul dvs. de companie, astfel încât să fie sănătos și să nu prezinte niciun pericol pentru sănătatea familiei dvs.
  • Păstrați unghiile animalului dvs. de companie tăiate pentru a evita rănile prin zgârieturi.
  • Nu lăsați copilul și animalul de companie să stea nesupravegheați în aceeași cameră, mai ales când copilul doarme. Luați în considerare blocarea anumitor zone ale casei de animale de companie sau folosirea unei portițe pentru copii.
  • Atenție la alergii. Copiii pot fi alergici sau pot dezvolta reacții alergice la animalele de companie, dar alergiile pot fi adesea tratate de un profesionist din domeniul sănătății. Observați dacă copiii strănută mult în preajma animalelor de companie, par înfundați sau au o erupție cutanată.
  • Când se joacă afară, ține câinii în lesă sau într-o zonă împrejmuită. Nu vrei ca animalele de companie să fugă sau ca copiii să alerge după ele. Chiar și când este afară, cel mai bine este să nu lăsați un copil și un animal de companie nesupravegheați împreună.
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0760 311 037 office@easymom.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!