🚚 Livrare gratuita la comenzi de peste 300RON ! Voucher🎫 20RON CADOU daca te abonezi la NEWSLETTER!

Ar trebui sa-i citesti bebelusului tau?

Ar trebui sa-i citesti bebelusului tau?
Da da da! Citește bebelușului tău!

Niciodată, nu este prea devreme pentru a începe să-i citești bebelușului.

Chiar dacă bebelușul nu vă va înțelege cuvintele, lectura este un instrument puternic pentru conectarea părintelui și a copilului. Pur și simplu sunetul vocii tale are un impact pozitiv asupra copilului. Nu numai atât, dar cărțile, în special cele create pentru copii mici, au ritmuri și cadențe care sunt liniștitoare și îl ajută pe copil să-și dezvolte abilitățile de ascultare.

Există multe studii care arată că vorbirea cu bebelușii ajută la creșterea și dezvoltarea acestora. Deși există multe moduri de a face acest lucru, modul perfect de a începe este cu o carte bună! Unele dintre aceste studii au arătat că copiii cărora li s-a citit la o vârstă fragedă au un vocabular mai bun și chiar abilități de matematică sporite.
 

Iată câteva modalități excelente de a profita la maximum de timpul pentru povești cu copilul tău:

 
  • O componentă importantă a lecturii copiilor este implicarea lor pe parcursul poveștii. În timp ce citirea cuvintelor direct de pe pagină este bună, este grozav să vorbiți despre ceea ce citiți și vedeți! „Uită-te la bila aceea roz, ai și tu o minge galbenă!” sau „Câți hipopotami sunt? Hai să numărăm! 1, 2, 3, 4, 5! 5 hipopotami!”
  • O altă modalitate de a spori beneficiile atunci când îi citești nou-născutului este să stai aproape. Strângerea și îmbrățișarea îmbunătățesc experiența pentru toată lumea și vă vor crește legătura cu copilul.
  • Cititul cărților este, de asemenea, stimulant vizual chiar și pentru bebelușii mici. Desigur, nou-născuții vor beneficia de majoritatea imaginilor alb-negru cu mult contrast pentru a-i ajuta să se concentreze. Cu toate acestea, pe măsură ce bebelușul crește, toate cărțile de calitate pentru copii mici îl vor introduce pe copil în culori, forme, litere și numere care îl ajută să se relaționeze cu lumea din jurul lor.
  • Repetarea este importantă pentru urechile tinere. Cărțile care se repetă pot începe să îmbătrânească pentru tine, dar vor ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile atunci când ceea ce aude începe să devină familiar.
  • Acestea fiind spuse, să nu simți că poți citi doar cărți cu mici rime prostești. Poți să-i citești orice bebelușului – ei vor beneficia în continuare de a te asculta citind o revistă, un roman, chiar și e-mailuri de serviciu pe care trebuie să le ții din urmă.
  • În cele din urmă, când îi citești nou-născutului, îi ajuți să le arăți că lectura nu este doar distractivă, ci o parte importantă a vieții. Creșterea cititorilor începe de la bun început!
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0760 311 037 office@easymom.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!