🚚 Livrare gratuita la comenzi de peste 300RON ! Voucher🎫 20RON CADOU daca te abonezi la NEWSLETTER!

Pot bebelușii să bea apă? Tot ce trebuie să știți despre hidratarea bebelușului

Pot bebelușii să bea apă? Tot ce trebuie să știți despre hidratarea bebelușului

Ne gândim mult la momentul în care copilul poate mânca, dar cum rămâne cu băutura?

Este posibil să aveți întrebări despre când bebelușul poate bea apă, câtă apă ar trebui să bea bebelușul și orice altceva despre capacitatea lui de a bea. Iată câteva răspunsuri la întrebările frecvente despre abilitățile bebelușului de a bea:

Poate bebelușul să bea apă?

Da, odată ce sunt suficient de mari! Bebelușului îi poate fi introdusă apa de băut in jur de 6 luni. Înainte de această vârstă, toate lichidele ar trebui să fie lapte matern și/sau formulă.

Câtă apă ar trebui să bea bebelușul/copiii?

Cantitatea de apă pe care bebelușul și copiii o bea depinde de mediul lor și de nivelul de activitate, așa că va fi diferită pentru fiecare copil. O estimare aproximativă este:
În jurul vârstei de 6 luni-1 an, bebelușul va bea aproximativ 60-90 ml de apă o dată, de obicei între alăptari. Bebelușul poate bea până la 120-240 ml de apă pe zi. Acest lucru ar trebui să fie în plus față de laptele matern și/sau formulă. Laptele matern și/sau formula va fi în continuare băutura principală la această vârstă.

Pe la 1-3 ani, bebelușul va bea 4 căni de băuturi pe zi, inclusiv apă sau lapte. Aceasta este, de asemenea, vârsta la care bebelușul poate fi trecut la apă potabilă ca principală lor băutură.
Până la 4-8 ani copiii vor bea 5 căni de băuturi sănătoase în fiecare zi.
Până la vârsta de 9 ani, copiii vor bea 7-8 căni de băuturi sănătoase în fiecare zi.
 

Când ar trebui să înceteze copilul să bea din biberon?


Puteți începe să eliminați trepat biberonul la scurt timp după prima aniversare. Pe la 6-9 luni, încurajați copiii să bea dintr-o cană, astfel încât pe la vârsta de 12 luni este posibilă tranziția la cană. Probabil că vor vărsa apa și chiar vor scăpa paharul în timp ce se obișnuiesc să bea, așa că asigurați-vă că paharele sunt ușoare și nu se vor rupe/sparge!
 

Este sănătos ca bebelușul să bea lapte?

Se recomandă ca bebelușul să aștepte să ia lapte de vacă (sau orice alternativă de lapte) până la vârsta de 12 luni. De ce asta?
Există două motive: în primul rând, copilul nu poate digera complet laptele de vacă. În plus, formula și laptele matern conțin toți nutrienții de care copilul are nevoie în primul an.
 

Ar trebui copilul să evite băuturile dulci, cum ar fi sucul?

AAP recomandă copiilor să nu consume băuturi îndulcite cu zahăr până la vârsta de 2 ani sau mai mult. Acest lucru este pentru a promova o greutate sănătoasă și pentru a evita cariile. Dar nu vă faceți griji, există modalități de a face apa mai distractiv de băut! Încercați să adăugați câteva fructe sau legume în apă, cum ar fi castraveții sau căpșunile, pentru a adăuga puțină culoare și aromă. De asemenea, puteți oferi copiilor fructe și legume care conțin multă apă, cum ar fi roșii, pepene verde, fructe de pădure și pepene galben.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0760 311 037 office@easymom.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!